Skladištenje robe i manipulacija robe

Usluga skladištenje robe i manipulacija robe uključuju ulaznu skladišnu manipulaciju, prijem, kontrolu i uskladištenje robe – kvalitativnog i kvantitativnog – popraćeno svim sofisticiranim procesima evidencije ulaska robe i EDI.

Ove usluge također podrazumijevaju skladištenje – brigu o robi na skladištu, što po potrebi uključuje procese prepakiranja, etiketiranja, dorade u finalne trgovačke proizvode i dr. potrebne manipulacije i radnje nad robom.

Praćenja rokova trajanja i specifičnih uvjeta ambijentalnog skladištenja, rokova dolaska i odlaska robe i ini podaci vezani na tijek robe sastavni su dio procesa skladištenja. Sve uz sofisticirani WMS sustavbarkod tehnologije„tracing & tracking“ – od proizvodnje do dostave i ostale logističke alate.

Skladištenje robe nije jedina usluga koju Logaritam radi za klijenta. Tu je i pripremanje robe za otpremu i dostavljanje koje se radi po nalozima naših klijenata u realnom vremenu.

Povezanost poslovnih sustava daje klijentima mogućnost uvida u stanje skladišta, brige o zalihi na skladištu, ali i raspoloživosti robe za prodaju, što garantira preciznost u isporukama krajnjim kupcima.

WMS sustav upravlja ovim procesima po principima FIFO (First In, First Out), FEFO (First Expired, First Out), FPFO… ili kako to klijent traži. Ciljana je i održiva 100%-tna isporuka naloga koji se procesuiraju u danu od strane klijenta.

Prilikom zaprimanja (skladištenja) robe vršimo kvalitativnu i kvantitativnu provjeru robe, deklariranje i unošenje u naš WMS sustav, koji nadalje preuzima praćenje robe tijekom cijelog procesa od samog skladištenja, do isporuke krajnjem kupcu, uz stanje zaliha na nivou artikla ažuriranog u realnom vremenu kako biste sa istim mogli raspolagati bez odstupanja.

U potpunosti preuzimamo odgovornost za Vašu robu od trenutka zaprimanja do same isporuke krajnjem korisniku. Vašu robu skladištimo u adekvatnim skladištima gdje koristimo vrhunsku opremu za nadzor i praćenje. Skladištenje robe pod sigurnosnim je alarmima, osiguranu fizičkom zaštitom, video nadzorom i vatrodojavom. Osim navedenih sigurnosnih standarda, roba u našim skladištima je dodatno osigurana (raznim policama) kod renomiranih osiguravateljskih kuća.

Prema Vašim nalozima za isporuku vršimo komisioniranje robe sa naših skladišnih pozicija. Proces izlaza robe kod nas kreće sa skeniranjem artikala nakon čega se adekvatno pakiraju u pošiljku u odjelu pakirnice. Pošiljka potom prolazi dodatnu kvantitativnu provjeru sadržaja nakon čega se ispravna pošiljka adresira, te je spremna za otpremu prema primatelju.

Imamo posebnu ekipu koja brine samo o povratima robe. Njihova zadaća je da u što kraćem roku vraćenu robu zaprime ponovno na stanje zaliha kako bi Vam bila dostupna i na raspolaganju za prodaju. Prije vraćanje takvih artikala na stanje vrši se kvalitativna i kvantitativna provjera te se izrađuje potrebna dokumentacija.

Odlično za Vaše poslovanje – Varijabilni troškovi

Vi imate svoju varijabilnu dinamiku. Mi svoju dinamiku i vaše troškove prilagođavamo vama. Drugim riječima koliko je robe na skladištu, toliko i plaćate. Kada imate manji unos robe, manji su vam i troškovi. Optimalno koristimo vlastite resurse kako bi u konačnici vaš periodični trošak bio varijabilan, a godišnji trošak znatno niži nego da ste procese izvodili samostalno.

Prepuštanje logističke potpore nama, vama ostavlja dovoljno vremena za bavljenje vašom osnovnom djelatnošću – prodajom.

skladistenje-robe-integralog

Za više informacija o ovoj usluzi molimo kontaktirajte nas putem kontakt obrasca ili na mail: info@lsl.hr

TRENUTNI SKLADIŠNI KAPACITETI – 35000 PALETNIH MJESTA

Zagreb – skladište koje se prostire na 23000 m2, sa kapacitetom od 20000  EPAL.

Sarajevo – skladište koje se prostire na 5500 m2, sa kapacitetom od 5000 EPAL.

Prag CZ – skladište koje se prostire na 7000 m2, sa kapacitetom od 10000 paletnih mjesta.